Spirit

Een benadering
In de dojo heerst er een vriendelijke en ontspannen sfeer. De dojo is echter ook een plaats voor studie van een kunst en van Japanse traditie.

Het hoofddoel van aikido is tot een persoonlijke ontwikkeling en begrip komen. Het onthouden van een set oefeningen of een complexe kata (reeks) is bijkomend.

Training
Een training kan een fysische uithouding worden, maar is dat niet noodzakelijk. Elk lid werkt op zijn niveau en volgens zijn eigen ervaring. Ontspannen wanneer het nodig is, explosief als het gepast is. De bedoeling is niet te overdrijven, veeleerder onze energie gelijk te stemmen met die van de groep. Het resultaat is een gevoel van vreugde en ontspanning, waar alertheid en zuiverheid centraal staan.

Iedereen werkt samen in de dojo. Er is geen verschil in rang: beginners, hakama’s, gevorderden, yudansha’s werken vrij samen. De leraar of sensei geeft individueel aandacht aan de leden doorheen de training. De bedoeling is het lichaam te controleren in tijd, ruimte en richting, van het begin tot het einde, eerder dan je partner met kracht en snelheid te willen overmeesteren. Een goede ademhaling en een juiste houding zijn belangrijk.

Beginners
Beginners zijn altijd welkom. Bij de eerste trainingen werken de gevorderden samen met de beginners op dezelfde techniek, zodat de beginners de fundamentele principes kunnen aanleren.

Ook bezoekers zijn welkom om deel te nemen aan de training.

De verzekering is verplicht voor iedereen, met uitzondering van de universiteitsstudenten aan het GUSB. (verzekerd door het GUSB, enkel voor de sport beoefening in de GUSB Zaal 4 !)

Inhoud van de verzekering: verzekerd op de maat, op weg voor en juist na de training.