Lastig gevallen

Praat erover !

Ken je dat? Iemand maakt een opmerking waar je je ongemakkelijk bij voelt. Bijvoorbeeld een grap die over je lichaam gaat of iemand die je steeds aanraakt terwijl je dat liever niet hebt. Je weet zelf wat je wel en wat je niet prettig vindt. Als je je er niet prettig bij voelt is dat seksuele intimidatie, aandacht waar je niet om gevraagt hebt of geen aanlijding naar toe hebt gegeven.

Ongewenste aandacht zal niet gauw plaatsvinden in onze groep. Maar het zal maar gebeuren. Dat je leraar of een van je mede-leerlingen aan je zit of grapjes over je maakt. Dan heb je geen lol meer in je sport en kom je liever niet meer. Dat is niet de bedoeling. Het is de bedoeling dat de ander ophoudt met zich zo te gedragen.

Aikido is een contactsport, je moet elkaar kunnen vertrouwen, en goed met elkaar kunnen trainen zonder dat je je onprettig voelt. Het is de bedoeling dat je zekerder van jezelf wordt bij deze sport. Dus niet onzeker door iemand die daar het recht niet toe heeft jou zo te laten voelen. Als iemand zijn handen niet kan thuishouden of zich opdringerig gaat gedragen is dat nooit jouw schuld. Het ligt niet aan jou! Denk niet dat je het hebt uitgelokt of dat het zo hoort. Als jij je er ongemakkelijk bij voelt ben jij niet degenen die verkeerd zit. Het is de ander die verkeerd zit.

Het ligt niet aan jou !

Denk niet dat je het hebt uitgelokt of dat het zo hoort.
Als jij je er ongemakkelijk bij voelt ben jij niet degenen die verkeerd zit.

Het is de ander die verkeerd zit.